Première på Sørlandet Kunstmuseum

Sonia Loinsworth i konsert for barn i Oslo. Foto: Hielke Gerritse

Sonia Loinsworth i konsert for barn i Oslo. Foto: Hielke Gerritse

Det er en uke til première på konserten Den Magiske Klangen på Sørlandet Kunstmuseum. 


Sonia Loinsworth ferdigstiller i disse dager konserten med Fløyter, Xylofon, Krystallskåler, Rytmeinstrumenter og Sang.
Det er noen få gratisplasser igjen: https://tikkio.com/organizer/1258-barnas-musikkteater-as

DEN MAGISKE KLANGEN: 
"Musikkforestillingen bygger på fortellingen om spillemannen som går fra dør til dør og banker på, for å få noe mat og drikke. De som slipper ham inn, får en fantastisk musikkopplevelse idet han trekker opp usynlige instrumenter av ryggsekken. 
Sonia synger og spiller på C-fløyte og Syngeskåler i forestillingen, og tryller frem magiske og usynlige instrumenter sammen med barna, som de lærer å spille på, sammen med sangen. "

Les mer om konsertforestillingen her

IMG_2174.jpg


Har dere fått brev fra Tono?

Skjermbilde 2019-08-27 kl. 08.34.33.png

Når musikk fremføres offentlig skal de som skriver og eier musikken - opphaverne - ha gitt sin tillatelse til den som er ansvarlig for at musikken fremføres. Dette forvalter organisasjonen TONO på vegne av opphaverne.

Når vi spiller konserter i barnehagen, koster det noe for selve fremføringen av musikken. Dette går ikke til musikerne eller til Barnas Musikkteater, det går til de som har skrevet tekst og melodi til sangene vi fremfører.

Dette har bakgrunn i "Lov om opphavsrett til åndsverk" av 15. juni 2018. Det eneste unntaket er om opphavsmannen har vært død i mer enn 70 år. TONO gir slik tillatelse på vegne av sine eiere - komponistene, tekstforfatterne og musikkforlagene, og med konsesjon fra Kulturdepartementet.

Derfor mottar barnehagen regningen for dette direkte fra TONO. Dette er lovverket for all type musikalsk fremføring offentlig.

Les mer om dette hos TONO

Ny forestilling - Den Evigunge Bestefaren

Diego Belda i ny forestilling. Foto: Hielke Gerritse

Diego Belda i ny forestilling. Foto: Hielke Gerritse

12000 barn mellom Tromsø og Lindesnes vil få oppleve denne nye magiske forestillingen med Diego Belda høsten 2019 og våren 2020.

Turnèen er allerede utsolgt, med unntak av noen få forestillinger.

Den Evigunge Bestefaren er en intim forestilling med tekst og visuelle innslag, der sjongløren Diego Belda forteller om den evigunge bestefaren Lalo.

Publikum vil ta del i en morgen hjemme hos bestefar Lalo som består av morgentrening, teservering, husvask og noen overraskelser. Bestefar Lalos sprudlende og barnlige energi gjør selv kjedelige morgenrutiner til en morsom, overraskende og lekende stund. 

Kan treningen bli mer underholdende ved å leke forskjellige dyr? 
Smaker teen bedre hvis vannstrålen fra tekannen faller lenger før den treffer koppen?  Kan kosten være en dansepartner? 

I bestefar Lalo’s magiske verden er alle tingene satt litt på hodet, der gammel blir til ung og forvandles til et underfundig og lekende univers. Med musikk fra sin kjære grammofonspiller blir den gamle kroppen og objektene fylt av liv.  Elementer fra sjonglering, akrobatikk, dans, teater, objektmanipulasjon, balansering og klovning brukes i en salig blanding som vil framkalle stunder med spenning, latter, undring og stillhet.

6.jpg
16.jpg

Småbarnsforestillingen - artikkel i fagbladet Ride Ranke

Sonia Loinsworth synger og spiller på krystallskåler av kvarts. Foto: Hielke Gerritse

Sonia Loinsworth synger og spiller på krystallskåler av kvarts. Foto: Hielke Gerritse

I fjor sommer trykket fagbladet Ride Ranke en lengre artikkel fra Sonia Loinsworth om erfaringer fra over 500 konserter i barnehagene. Innholdet er relevant for alle som skal motta forestilling til barnehagen, og kan lastes ned her.

Barnas Musikkteater er Norges største leverandør av forestillinger til barnehager. MusikkTeateret vektlegger høy kvalitet og stor bredde i det kunstneriske uttrykket. Hva skal til for å skape en virkelig god opplevelse for barna i en slik sammenheng? I denne artikkelen deler leder Sonia Loinsworth av sin lange erfaring.

Barnas Musikkteater har skapt en forestilling de håper særlig vil nå barn som har det vanskelig - ny artikkel på Barnehage.no

Sonia Loinsworth i en tidligere konsert i barnehagen. Foto: Hielke Gerritse

Sonia Loinsworth i en tidligere konsert i barnehagen. Foto: Hielke Gerritse


I 2018 ble Sonia Loinsworth og hennes kolleger ved Barnas Musikkteater oppmerksom på at om lag ti prosent av barn utsettes for en eller annen form for vold, overgrep eller omsorgssvikt.

– Det er et sjokkerende tall, og det er vanskelig å forstå at det står så dårlig til i det psykososiale miljøet så mange steder i et moderne land som Norge, sier Loinsworth.

Hun er sanger og daglig leder ved musikkteateret som produserer konserter, teater- og balansekunstforestillinger for barnehagebarn.

– Vi spiller for 30 000 barn mellom Tromsø og Mandal hvert år. Siden 91 prosent av norske barn går i barnehage møter vi allerede utsatte barn. Spørsmålet vi har stilt oss er derfor: Hva kan vi som kunstnere bidra med inn til en så vanskelig hverdagssituasjon for disse barna, og gjøre det på en måte som gjør forestillingen interessant for alle barn vi møter i barnehagen?

Det å bygge på det arketypiske formatet i historiefortellingen og i denne forestillingen la musikken spille seg ut derfra, ble svaret. Eventyrene har til alle tider hatt arketypene med som det gode, det onde, visdomsskikkelsen, hjelperen og så videre. Vi bygger videre på disse elementene i forestillingen, sier Loinsworth.

Les hele artikkelen på Barnehage.no her

Den Magiske Klangen - ny konsertforestilling fra Barnas Musikkteater spilles 200 ganger i det kommende barnehageår!

Sonia Loinsworth har gitt 500 konserter for barn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse, B. Fredheim

Sonia Loinsworth har gitt 500 konserter for barn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse, B. Fredheim

Kommer til barnehagen i Skien, Arendal, Lillesand, Grimstad og Mandal November 2019. Bestill konsert til barnehagen her


Musikkforestillingen spilles 200 ganger til barnehager fra Mandal til Trondheim i barnehageåret 2019 - 2020. Sonia gleder seg til å komme ut og møte barna igjen med en helt ny konsert.

Musikkforestillingen bygger på fortellingen om spillemannen som går fra dør til dør og banker på, for å få noe mat og drikke. De som slipper ham inn, får en fantastisk musikkopplevelse idet han trekker opp usynlige instrumenter av ryggsekken.

Sonia synger og spiller på C-fløyte og krystallskåler av kvarts i forestillingen, og tryller frem magiske og usynlige instrumenter sammen med barna, som de lærer å spille på, sammen med sangen.

«Alle mennesker har en usynlig ryggsekk med usynlige instrumenter i, men det er ikke alle som vet at de har det.»
Temaet bygges opp som en musikalsk-fortellermessig forestilling. Underliggende er det også en invitasjon til barn som har det vanskelig til å kunne invitere frem de indre helende krefter. Når man spiller i det usynlige instrumentet, skyller lyden gjennom vanskelige følelser og man blir hel og glad igjen. Den bygger på fortellingen og musikkens arketypiske kraft, slik eventyrene har gjort til alle tider.

Sonia Loinsworth har spilt over 500 ganger i norske barnehager, til veldig fine tilbakemeldinger fra barn og voksne. Denne musikkforestillingen bygger videre på den musikalske interaksjonen med barna. Sangene er nykomponerte til forestillingen.

Bilde2.png

REFERANSER fra tidligere konserter

"Takk for at du ga barna våre spennende og fantastiske sanseinntrykk. Våre tradisjonelle barnesanger formidlet du på en ny og annerledes måte. Du "fanget" barna sin oppmerksomhet og ga dem en flott opplevelse." Hilsen Kari Anne Ryttvad, Læringsverkstedet barnehage Søreidtunet, Bergen

"Magisk og stemningsfylt konsert. Rommet ble fort fylt med nysgjerrighet og krystalltoner. Konserten viser barna en annen side av tradisjonell musikk; det er viktig! Takk for en flott konsert." Hilsen Espira Eventyrskogen Barnehage, Bergen

"Takk for en fin og annerledes opplevelse! Det var spennende å høre alle de fine, rare og litt spesielle lydene og musikken vi kan lage med munnen og kroppen vår! Fint at det var kjente sanger på en helt ny måte. Hjertelig takk!" Hilsen Espira Steinsviken barnehage, Bergen

"Barna blir tatt med inn i klangen av musikken. Det er ikke bare ordene i sangen, men noe dypere. Det magiske i konserten gir barna et nytt univers å oppleve. Å få være deltagende publikum
gir masse til både barn og voksne."
Læringsverkstedet Midtunbråtet Bergen, Do-Re-Mi barnehage

God sommer fra Oss i Barnas Musikkteater

sommer.jpg

God sommer fra Oss i Barnas Musikkteater til dere i barnehagene, og til alle våre samarbeidspartnere og støttespillere. 

Tiden flyr. Et halvt år og 250 forestillinger og konserter er spilt. Vi har nå 90 medlemsbarnehager over hele landet, og støtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank til 160 forestillinger i året til barnehagene i Kristiansand, i 2 år.

Sjongløren Diego besøkte barnehagene i Tromsø i Juni, på vår første turnè til Nordens Paris. Høsten 2019 etableres Barnas Musikkteater i Danmark. Det er spennende tider, og ingenting av dette hadde vært mulig uten dere. 

I sentrum av det hele står lydhøre, kjærlighetsfylte, morsomme og kreative møter med vår aller viktigste ressurs: de små barna. 

 

Vi ønsker dere en deilig sommer og håper batteriene lades godt opp til et nytt barnehageår. 


Kontoret vil være åpent hele sommeren. Kontakt oss her

Barnas Musikkteater utvider til Danmark

Dronebilde over Aarhus by med AROS Kunstmuseum i sentrum, med kunstverket ”Your Rainbow Panorama” av den verdenskjente Islandsk-Danske kunstneren Olafur Eliasson   Foto:  SmartDronesAarhus

Dronebilde over Aarhus by med AROS Kunstmuseum i sentrum, med kunstverket ”Your Rainbow Panorama” av den verdenskjente Islandsk-Danske kunstneren Olafur Eliasson

Foto: SmartDronesAarhus

Barnas Musikkteater etablerer eksternt kontor i Aarhus og spiller fra høsten av forestillinger i Danske Barnehager i tillegg til turnèene i Norge.

Musikkteateret gleder hvert år over 30 000 barn fra Tromsø til Mandal med våre forestillinger og konserter.

Fra og med høsten 2019 blir det de danske barnas tur til å få oppleve våre magiske og spennende forestillinger. Sonia Loinsworth blir første artist ut, og er nå i gang både med etablering av Danmarks-kontoret og med å lære seg dansk!

- Vi får noen språkutfordringer for artistene som kommuniserer verbalt i forestillingene, men tar dem på strak arm og leker med det danske språket som om det var en ny kunstform. Poenget er ikke å snakke språket korrekt, men å kunne bake det inn i den kunstneriske utførelsen på en måte som kommuniserer godt med barna, sier Sonia Loinsworth, sanger og leder i Barnas Musikkteater.

Barnehagene i Danmark tilbys hennes musikkforestilling tilpasset danske forhold i første omgang.

Dette blir et nytt og spennende kapittel i Barnas Musikkteater!

Sommerkonserter i Kristiansand

Sonia Loinsworth har gitt over 500 konserter for barnehagebarn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse.

Sonia Loinsworth har gitt over 500 konserter for barnehagebarn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse.

Før sankthans skal Barnas Musikkteater holde 40 konserter for barnehager i regionen. Konsertene er støttet av Sparebankstiftelsen SR-bank.

– Det er utrolig hyggelig å være ute i Kristiansandbarnehagene med konserter igjen. Barnehagene uttrykker takknemlighet over gaven, og en lettelse over å slippe å skulle reise ut, men i stedet få kunstopplevelsen til barnehagen, forteller Sonia Loinsworth, daglig leder i Barnas Musikkteater.

Loinsworth skal spille konserten «Diamantene i hjertet», som er en interaktiv konsertopplevelse, og skal spilles for hele barnegruppen fra 1 til 5 år.

Noen av de mest kjente barnesangene synges i konsertform og sammen med barna. Sangene holdes i et enkelt tonespråk, med noen mer avanserte musikalske variasjoner innimellom. Underveis blir konserten mer interaktiv og barna lærer både om flerstemt sang, improvisasjon og rytmisk lek, samt helt nye måter å lage lyd og musikk på.

Loinsworth tar utgangspunkt i de kjente barnesangene,og fletter inn overtonesang, inspirasjon fra indisk og arabisk musikk, jazz-improvisasjoner og vokalidealer fra Himalaya-regionen. Hun spiller på tre syngeskåler av kvarts, som skaper en unik klangbase for musikken.

– Barnehagene får i etterkant tilgang til e-læringsprogrammet «Sang og Musikk i barnehagen», så de kan arbeide videre med musikalsk og rytmisk improvisasjon på nye måter. Slik varer effekten av konsertopplevelsen lenger, sier Loinsworth.

a.jpg

Mottar millionbeløp til forestillinger i Kristiansands barnehager

Gulli1a.jpg

Barnas Musikkteater mottar en million kroner til forestillinger for Kristiansands barnehager fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. Prosjektet går over to år, og gir konserter og akrobatikkforestillinger til samtlige barnehagebarn i byen. 

Gaven ble overrakt etter en forestilling med Balansekunstneren Gulli på Eplehagen Barnehage 28. Mai.

–      Dette er en fantastisk gave til byen. Praktisk sett går den til Barnas Musikkteater, men reelt sett går den til alle barn i Kristiansand’s barnehager, sier Sonia Loinsworth, leder og kunstner i Barnas Musikkteater.

Barnas Musikkteater er Norges største tilbyder av forestillinger til barnehagen. Vi spiller 500 forestillinger per år for 30 000 barn til barnehager i hele Norge, og har 6 artister i kunstnerstallen. Kunstnerbedriften bruker profesjonelle kunstnere på et høyt kunstnerisk nivå, som samtidig er flinke til å være i kontakt med små barn. Den drives fra Kristiansand.

Musikkteateret tilbyr konserter og forestillinger innen akrobatikk, sjonglering og nysirkus. Barnehagene tilbys også E-læringsprogram for personalet i arbeid med Sang og musikk i barnehagen. 

Barnehagene har en stram økonomi, og det er langt fra alle som har råd til å kjøpe inn forestillinger. Det offentlige kulturtilbudet til barnehagene kommer sjelden og tilbys kun til noen barnehager. Det finnes tilbud på kunstinstitusjonene i sentrum, men det å reise langt med store barnegrupper er altfor krevende for både store og små. De fleste av barnehagene bruker derfor ikke tilbudene i byen, mens de som bruker dem tar med små grupper barn ad gangen. Dette er derfor en svært kjærkommen gave til barnehagene i Kristiansand.

–      Våre forestillinger koster godt under halv pris av det offentlige tilbudet per kunstnermøte per barn. Det gjør at vi når alle barehagebarn i byen med forestillinger i 2 år og kan tilby E-læringsprogram for de voksne i tillegg for en million, sier Loinsworth.

Gulli2.jpg


BALANSEKUNSTNEREN GULLI ERSTATTER SLANGEDANSEREN GUZAL

Balansekunstneren_Gulli_Barnas_Musikkteater.jpg

Slangedanseren Guzal har valgt å kansellere sin turnè for Barnas Musikkteater i 2020, grunnet dobbel-booking av egen kalender. 

Balansekunstneren Gulli har takket ja til å overta hennes turnè.
Gulli har samme bakgrunn som Guzal fra Urumqi og akrobatikken hun utfører likner den forestillingen som skulle vært presentert. Dette vil bli en fin erstatning for barnehagene. 

Gulli har turnert for Barnas Musikkteater i flere år, og har etterhvert omfattende erfaring med å turnere til barnehagene.

Guzal skulle overta etter Gulli, som ønsker å turnere mindre enn før.
Nå får 10 000 heldige barn likevel oppleve Gulli’s fantastiske forestillinger i 2020. 

De som før har sett forestillingen Balansekunstneren Gulli vil få forestillingen “Da Gulli reiste med Virvelvinden”

mens de som har sett forestillingen Da Gulli reiste med virvelvinden vil få forestillingen Balansekunstneren Gulli

Mer informasjon sendes ut til barnehagene i begynnelsen av juni. 

Barnas Musikkteater runder 2000 forestillinger

Artistene i Barnas Musikkteater spiller forestillinger innen musikk, teater, sjonglering og balansekunst Foto: Hielke Gerritse og Tobias Hole Aasgaarden

Artistene i Barnas Musikkteater spiller forestillinger innen musikk, teater, sjonglering og balansekunst Foto: Hielke Gerritse og Tobias Hole Aasgaarden

Siden oppstarten i januar 2015 har Barnas Musikkteater levert 2000 forestillinger til 130 000 barn fra Tromsø til Mandal. Dette feires med åpne forestillinger i mai.


I januar 2015 fikk Sonia Loinsworth en impuls om å ta med krystallskåler ut i barnehagen, og synge og spille for de små. Dette førte til etableringen av Barnas Musikkteater.

Fire år senere har åtte artister levert 2000 forestillinger innen musikk, teater, sjonglering og balansekunst til 130 000 barn fra Tromsø til Mandal. 

Barnas Musikkteater er Norges største tilbyder av forestillinger til barnehagen, og er støttet av Innovasjon Norge, Norsk Kulturråd, SkatteFunn, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og mange kommuner.

– Det er jo en fantastisk suksess, men det i seg selv har aldri vært målet. Visjonen handler om å nå flest mulig små barn med kvalitetsopplevelser innen scenekunst som de kan leve seg inn i og inspireres av i sin egen kreative utfoldelse, sier Sonia Loinsworth, daglig leder og gründer av Barnas Musikkteater. 

4. og 5. mai kan du oppleve Balansekunstneren Gulli og glass i mange ulike former og farger på Hadeland Glassverk.  Les mer her
 

– Det blir en spennende oppdagelsesferd inn i glassblåserens verden for barna, og de kan se akrobatikk fra vår artist fra Urumqi, sier Loinsworth.

Gulli.jpg

Ny musikkforestilling fra Barnas Musikkteater

DEN MAGISKE KLANGEN

-med Sonia Loinsworth

Foto: Hielke Gerritse

Foto: Hielke Gerritse

Den magiske Klangen er en ny konsertforestilling fra Sonia Loinsworth 


Musikkforestillingen bygger på fortellingen om spillemannen som går fra dør til dør og banker på, for å få noe mat og drikke. De som slipper ham inn, får en fantastisk musikkopplevelse idet han trekker opp usynlige instrumenter av ryggsekken. 

Hun synger og spiller på C-fløyte og Tibetanske Syngeskåler i forestillingen, og tryller frem magiske og usynlige instrumenter sammen med barna, som de lærer å spille på, sammen med sangen. 
 

«Alle mennesker har en usynlig ryggsekk med usynlige instrumenter i, men det er ikke alle som vet at de har det.» Temaet bygges opp som en musikalsk-fortellermessig forestilling. Underliggende er det også en invitasjon til barn som har det vanskelig til å kunne invitere frem de indre helende krefter. Når man spiller i det usynlige instrumentet, skyller lyden gjennom vanskelige følelser og man blir hel og glad igjen. Den bygger på fortellingen og musikkens arketypiske kraft, slik eventyrene har gjort til alle tider.  

Sonia har spilt over 500 ganger i norske barnehager, til veldig fine tilbakemeldinger fra barn og voksne. Denne forestillingen bygger videre på den musikalske interaksjonen med barna. Sangene er nyskrevne til forestillingen. 

Høsten 2019:  Bergen, Sørlandet. Østlandet: Oslo, Bærum, Asker, Oppegård, Vestby, Ski, Nesodden, Moss.

Les mer og book konsertforestilling til barnehagen her

250 forestillinger fra Barnas Musikkteater våren 2019

Forestillinger kopi.jpg

Artistene i Barnas Musikkteater spiller ca. 250 forestillinger til barnehager i hele Norge fra Mandal til Tromsø våren 2019, i tillegg til konserter i Danmark.

Den som har flest forestillinger på veien er sjongløren Diego med forestillingen “Mannen med den levende kofferten”. Elementer fra sjonglering, akrobatikk, dans, meditasjon, teater, objekt-manipulasjon, balansering og klovning brukes i en salig blanding som vil framkalle stunder med spenning, latter, undring og stillhet.
Barnehagene sier: "Veldig morsomt teater! Barna elsket det, og ville bare se mer. God kommunikasjon fra/mellom skuespiller og barna. Fikk alle med seg. Spennende og morsomt. Mye latter! Velkommen tilbake."

Balansekunstneren Gulli spiller sin nye forestilling “Da Gulli reiste med virvelvinden” til medlemsbarnehagene i Norge. Det har blitt en spennende forestilling om Gulli’s reise fra Urumqi til Norge - hvor hun ved hjelp av virvelvinden måtte flykte fra de som ville nekte henne å utøve akrobatikk.
Barnehagene sier: "Takk for en fantastisk opplevelse Gulli. Både små og store ble imponert og koste seg - noen ble også inspirert🤗"

Sangeren Sonia er iferd med å etablere Barnas Musikkteater i Danmark og spiller konserten Diamantene i Hjertet i danske barnehager. Forstår de danske barna det norsk-danske språket tro? Det blir spennende å følge med på.

Balansekunstneren Gulli i Solsikken Barnehage

Balansekunstneren Gulli i Solsikken Barnehage

Balansekunstneren Gulli ferdigstiller sin nye forestilling for Barnas Musikkteater "Da Gulli reiste med virvelvinden".

GulliSamsen4.jpg

Barn i medlemsbarnehagene samt noen ekstra barnehager i Oslo, Bærum, Asker, Bergen, Kristiansand og Grimstad er så heldige å få Gulli på besøk i vår.

Forestillingen bygger på en fortelling om Gulli som ble tatt av virvelvinden i Urumqi og ført til Norge. Beskyttet av rockeringene kunne hun reise gjennom luften uten å bli skadet eller falle ned, og fly som en sky gjennom luften.

Hun ble forfulgt i Urumqi av noen skumle menn som ville ta fra henne den indre flammen. Hun støtte på virvelvinden, som ville hjelpe henne til å kunne finne et trygt og godt sted hvor hun og rockeringene hennes kunne være.

– Eventyret spinnes rundt Gulli’s reise fra Urumqi til Norge, som hun forteller barna i enkle setninger selv, og som tilbake-spilles over høyttaler med en norsk fortellerstemme. Virvelvinden har noen kriterier for å ta henne med, og barna må hjelpe henne med å få til det han ber om, før hun kan bli med på reisen til Norge,  forteller Loinsworth.

Gulli arbeider med balansekunst, trylling, og opp mot 50 rockeringer samtidig i denne forestillingen.

– Hun har stiftet familie i Kristiansand, og kan ikke lenger reise så mye på turnè som hun gjorde før. Å være balansekunstner er en fysisk prestasjon på nivå med en toppidrettsutøver eller danser, og man blir dermed ikke gammel i det yrket, sier Loinsworth, og fortsetter

Vi er veldig glad for å ha hatt Gulli i «kunstnerstallen.» Hun er en utrolig dyktig kunstner og et skjønt vesen, og det blir litt trist å gi slipp på henne.

Kurs: Sang og Musikk i Barnehagen. Oslo. Kristiansand. Mars&April 2019

SoniaTeaching.jpg


- ET KURS FOR DE VOKSNE I BARNEHAGEN, SOM INSPIRERER TIL TILRETTELEGGELSE AV SANGSTUNDEN MED BARNA.

 Kursleder: Sonia Loinsworth 

Kristiansand: Onsdag 6. Mars kl. 17-21    Sted: Markens gate 8, 4. etg.  

Oslo: Onsdag 3. April kl. 17-21    Sted: Zen House, Sporveisgata 29. 

Les mer og bestill kursplass her

FØLGENDE TEMA BLIR GJENNOMGÅTT:


• Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

• Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

• Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

• Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

• Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden. For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden. 

 

Mange voksne er sjenert for å synge. Programmet "Sang og musikk i barnehagen" inviterer de voksne til å gå gjennom denne sjenansen i seg selv med enkle og effektfulle verktøy. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk i barnehagen, og vil fordype mer.

Familieforestilling med akrobaten Gulli på Samsen Kulturhus, Kristiansand 9. Februar

Gulli5-kopi.jpg

Gulli er balanse-akrobat på høyt nivå fra Ürümqi, en autonom stat i Kina, og er en av Barnas Musikkteater’s hovedartister.
 

Sammen med sin familie lager hun et eget show på Samsen Kulturhus i Kristiansand, med akrobatikk, aerial/tissue performance og tradisjonell folkedans fra hjemlandet. Gulli er trenet i klassisk kinesisk akrobatikk fra 6 års alder. I 14 år trente hun akrobatikk 8 timer daglig.

Gulli var del av en stor trupp i Ürümqi før hun kom til Norge, og hadde mange hovedroller. Hun har spilt forestilinger i store deler av Kina, og vært med i sirkus.

Gulli og pappaen hennes hadde lenge tenkt på at de skulle arrangere en akrobatikk-forestilling, men dessverre døde han i 2018. Farens død påvirket Gulli sterkt og hun mistet motivasjonen til å fortsette arbeidet mot en familieforestilling, men nå vil hun hedre pappaen sin med forestillingen Gullis Dagbok som tar publikum med på en reise i Gullis utrolige verden.

Ta med familie, venner , kollegaer til Samsen Kulturhus

for å være med på eventyret!

KJØP BILLETTER HER

Barnas Musikkteater utvider til Tromsø og blir landsdekkende

Sjongleringskunstner Diego Belda. FOTO: Hielke Gerritse

Sjongleringskunstner Diego Belda. FOTO: Hielke Gerritse

Vårens turnèstart i Barnas Musikkteater er rett rundt hjørnet. Sjongløren Diego Belda skal spille 150 forestillinger for rundt 10 000 barn fra Tromsø til Mandal.

Det er første semester vi utvider turnèene til å omfatte Troms Fylke, og nå blir vi reelt en landsdekkende turnèorganisasjon. 

Det blir spennende. Norge er jo et langstrakt og komplekst land å turnere i. Bonusen ligger i noen helt fantastiske naturopplevelser for kunstnerne underveis, og selvfølgelig i møtet med små barn i så mange ulike sub-kulturer som landet vårt består av. 

150 forestillinger på 3 måneder er en stor prestasjon, og Diego er klar for oppgaven. Han er en rutinert og meget dyktig artist, som har lang erfaring med å spille forestillinger for små barn. 

"Svært fin forestilling. Passet både for små (1-2) og store (3-6) barn. Visuelt sterkt. Diego er svært flink til å ta med barnas innspill. Det er plass både til stille undring og deltagende jubel. Mye glede og tilstedeværelse! Voksne og barn likte forestillingen kjempegodt. Denne forestillingen kan vi sterkt anbefale."

Kristin Nyberg, Kulturparken FUS Barnehage

Diego Belda er født i Chile og har bodd i Norge siden 6 års alderen. Han har vært lidenskapelig opptatt av sirkus-verdenens muligheter siden tenårene.

Diego har gjennomført mange forestillinger, kurs og oppdrag sammen med Flaks Sjongleringsgruppe. Han har gitt soloforestillinger, jobbet for kulturskoler og diverse kulturhus og festivaler, og spilt ildforestillinger. Han har også samarbeidet med en lang rekke teater/sirkus-grupper og musikere.

Familieforestilling med balansekunstner på Aladdin Scene

Balansekunstneren Gulli

Balansekunstneren Gulli

Balansekunsteren Gulli spiller i Kristiansand 10. oktober til familieforstilling på Aladdin Scene

Gulli er balanse-akrobat på høyt nivå fra Ürümqi, en autonom stat i Kina. Hun kom til Semi-finalen i Norske Talenter, og har spesialsydd denne forestillingen for Barnas Musikkteater.

Hun er trent på gammelt kinesisk vis med 5 timer daglig trening ved siden av skole fra 5-års alder.

Gulli jobber med balanse, dans, akrobatikk, og er også flink med manipulasjonsmagi, og balanserer 25 brennende stearinlys på kroppen samtidig som hun utfører avansert akrobatikk, forteller daglig leder i Barnas musikkteater, Sonia Loinsworth.

Til bevegelsene brukes både musikk med opphav fra Ürümqi, andre kinesiske områder og Mongolia, og forestillingen passer best for små barn mellom ett og seks år og voksne.

Billettsalg her (Forestillingen er avviklet)

Barnas Musikkteater henter inn ny artist

Mari Helander

Mari Helander

Mari Helander er ny artist og formidler i Barnas Musikkteater.

Helander er nord-same fra Tana i indre Finmark, og vil formidle samisk kultur til barnehagebarn gjennom en teaterforestilling. Hun har lang teatererfaring bak seg, i tillegg til å være leder for samisk barnehage i Oslo.

Norske barnehager pålagt å formidle deler av den samiske kulturen til barna, og mange er usikre på hvordan de skal få oppgaven gjennomført.

Derfor  har vi invitert inn Mari (Marè) som er en stor kapasitet på feltet. Hun vil skape både pedagogisk materiell og en forestilling til barnehagene, med base i samisk kultur.

Dette er hentet fra Mari Helanders formidlingsprosjekt Sami Gold Source:

”Det samiske folket er en del av den norske staten og har vært det helt siden Norge ble en stat. Dette er noe ikke alle tenker over, og det er et stort behov for kunnskap om den spennende og rikholdige samiske kulturen. Mange vil ha stor glede av å få vite mer om samisk kultur.
I tillegg finnes det en rekke myter og feiloppfatninger om samer. Da er det viktig å erstatte myter med kunnskap. Derfor går vi ut i barnehager og skoler for å formidle kunnskap om hva den samiske kulturen er. Slik vil vi skape et rom for forståelse og erfaring med samisk kultur gjennom å engasjere, skape, utfordre, og samtidig være flinke lyttere i dialog med mennesker. Mange har spørsmål rundt den samiske kulturen, og mange av svarene har vi.”