Musikken er mitt hjemland


en konsert til barnehagen der Solfrid Molland inviterer med på en spennende reise til
en liten musikerlandsby i Romania
 


Solfrid Molland synger og spiller trekkspill.
Hun har reist som gatemusiker i Europa hvor hun komponerte musikk og lærte sigøynersanger av rom-musikere hun møtte.

Solfrid inviterer oss med på en spennende reise til en liten musikerlandsby i Romania.
Barna i landsbyen lærer å danse og spille fra de er små. Og om kvelden når det blir mørkt er det ingen som ser på TV. Istedet lager voksne og barn et lite bål utenfor huset som de setter seg rundt. De er stille sammen, de synger sammen – og de forteller eventyr!

Vi får bli med rundt kveldsbålet, og hører eventyret om hvordan musikken ble sigøynernes hjemland. Og vi får høre historien om Marja og Costel og det magiske appelsintreet. I tillegg lærer vi en enkel sigøynersang, klapper med på raske rytmer og lærer å si «hei» og «hvordan går det» på rumensk.  

–  En konsert om et møte mellom det norske og det rumenske, som viser musikkens kraft til å bringe mennesker sammen uansett hvilket språk man snakker, og hvilket hjemland man har.

SPILLES I barnehagen

  • Max. antall barn: 80

    Tekniske krav: Rydd det største rommet dere har i barnehagen. Diego har med scenografi og musikk-spiller, og trenger kun en alminnelig stikk-kontakt.

    Bærehjelp: Ingen

REFERANSER

Kulturparken FUS Barnehage
Takk for veldig hyggelig besøk fra deg, Sol. Det var veldig gøy å lære å telle på rumensk og høre flott og musikk. Tusen takk!”
Mvh Kristin Nyberg

Kragskogen Barnehage
”Takk for nydelig avslutning på uka! Herlig nærhet til barna og musikk til å bli glad av!” Mvh Lena Møller

Ljan Kirkes Barnehage
”Takk for en fin forestilling som passet så fint til de aller minste barna også. Enkel og stilren forestilling som ”traff” alle. Takk for nå fra alle oss i Ljan Kirkes barnehage.” Mvh Bjørn Kåre Valvik

Nedre Bekkelaget Barnehage
”Tusen takk for en fin samling med musikk og sang. Du var engasjert og fikk barna med på hele samlinga.” Mvh Amarjit Kaur

Treskeveien Barnehage
”Nydelig historie, gode gjentakende strofer vi kunne synge etter. Mange fulgte veldig godt med. Vi var mange barn til sammen fra 1- 6 år. En flott forestilling for store og små. Takk Solfrid.” Mvh Mette Aasberg

Forskningsparken Montessori AS
”Livlig, fargerikt, fengende og spennende! Helt annerledes enn alle andre opplevelser. Passer best for de eldste 2- 6 år, kan bli litt ”skummelt” for 1 åringene. Kan anbefale alle 2- 6 åringer dette.”

15. Solfrid.jpg

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk – et toneunivers som inspirerer henne som musiker og komponist.

På reise som gatemusikant med sitt røde trekkspill i Europa, lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk. Denne musikken ble utgitt på to CD-er: Katedral for Tapte Drømmer (2011) og Musikken er mitt fedreland (2014) og Forvandling (2016). Her setter hun et musikalsk og poetisk lys på roma, den største minoriteten i Europa. Molland er utdannet klassisk pianist fra Østlandets Musikkonservatorium. I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris.

Se alle forestillinger her