Sang og musikk i barnehagen

- er et pedagogisk musikkprogram for de voksne i barnehagen, som bidrar til
tilretteleggelse av sangstunden med barna.

Programmets innhold

Programmet inneholder videofilmer med instruksjon hvor man øver selv, og lydfiler som kan brukes direkte i sangstunden som en støtte for pedagogen og barna.

Programmet består av 20 videofilmer med Sonia Loinsworth, med instruksjon til hvordan pedagogen kan bygge opp musikkstunden i barnehagen, samt
8 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer for barnehagen, som kan brukes i sangstunden.


Innlogging for Barnehagen

Gå inn på kurset her. Bruk kontakt-epost adressen deres og logg inn. Barnehagen har mottatt en e-post fra Teachable med invitasjon til å lage eget passord. Kontakt oss her hvis du ikke finner den e-posten, så sender vi den til deg på nytt.

0. Children music6.jpg


Videoserien inneholder et spekter innen musikalsk trening og lek med barn innen følgende tema:


• Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

• Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

• Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

• Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

• Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden. For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.

Mange voksne er sjenert for å synge. Programmet "Sang og musikk i barnehagen" inviterer de voksne til å gå gjennom denne sjenansen i seg selv med enkle og effektfulle verktøy. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk i barnehagen, og vil fordype mer.


Les mer om bakgrunnen for programmet i artikkelen Sang og musikk i barnehagen på Barnehage.no

Innhold: 20 videofilmer med instruksjoner, 8 lydfiler med Syng-Med filer til de kjente barnesangene.  
Innholdet oppdateres hvert år, med nye instruksjonsvideoer, lydfiler og forskningsbasert informasjon om betydningen av sang og musikk for barns kreative og kognitive utvikling. 

Ordinær pris Kr. 4 950,-

og deretter Kr. 500,- per år.  Programmet går som undervisning, og er mva-fritt.

Programsidene oppdateres jevnlig med nye videoer, lydfiler den voksne kan arbeide med i barnehagen, 
samt forskningsbasert informasjon om effekten av musikk og andre kreative uttrykk på barns kognitive og kreative utvikling.

sonia.jpeg


OM KURSLEDER

Sonia Loinsworth er gründer bak Barnas Musikkteater. Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner.

Sonia har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 CD-plater.

Sonia har gjennomført flere hundre konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang, samt jazz-improvisasjon. 
Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.

 

se alle forestillinger her