Norsk Kulturråd bevilger Kr. 300 000 til forestillingen Gulli's Reise

Gulnigar Naman er trenet i tradisjonell kinesisk akrobatikk, og kombinerer dette med uttrykk fra Uyghurenes kulturtradisjon

Gulnigar Naman er trenet i tradisjonell kinesisk akrobatikk, og kombinerer dette med uttrykk fra Uyghurenes kulturtradisjon

Forestillingen skal spilles for 90 barnehager i Kristiansand og Skien, samt digitalt til barnehager over hele Norge.

Forestillingene er allerede del-finansiert av Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Midlene fra Norsk Kulturråd gir full-finansiering, samtidig som alle barnehager som ønsker det i hele Norge får muligheten til å se forestillingen på nett.

Prosjektet er det første i sitt slag, med landsdekkende digital dekning til samtlige norske barnehager som ønsker det; og gir dermed en langsiktig løsning på en stor utfordring i Koronaens tid.

Regi: Theis Irgens

Digital produksjon: South Coast Creative v/ Tobias Hole Aasgaarden

GulliCollage.jpg

Forestillingen Gulli's Reise bygger på en fortelling om Gulli som ble tatt av virvelvinden i Urumqi og ført til Norge.

Beskyttet av rockeringene kunne hun reise gjennom luften uten å bli skadet eller falle ned, og fly som en sky gjennom luften. 

 

Hun ble forfulgt i Urumqi av noen skumle menn som ville ta fra henne den indre flammen. Hun støtte på virvelvinden, som ville hjelpe henne til å kunne finne et trygt og godt sted hvor hun og rockeringene hennes kunne være. Eventyret spinnes rundt Gulli’s reise fra Urumqi til Norge, som hun forteller barna i enkle setninger selv, og som tilbake-spilles over høyttaler med en norsk fortellerstemme. Virvelvinden har noen kriterier for å ta henne med, og barna må hjelpe henne med å få til det han ber om, før hun kan bli med på reisen til Norge. 

 

Tematikk:

Mange barn i Norge har sett og flyktet fra grusomme hendelser. De går i barnehagen sammen med de andre barna der deres nye liv begynner, og samtidig bærer de på en helt annen virkelighet enn de fleste barn som er født og oppvokst i Norge, gjør. 

Denne forestillingen handler om å synliggjøre den virkeligheten mange flyktninger kommer fra i et format og innenfor et uttrykk som barn fra 3-5 år kan forstå og integrere, sammen med de voksne. Samtidig bygger den på eventyrets magiske kraft, gjennom å kontakte hjelperne og få indre superkrefter til å løfte seg ut av vanskelige situasjoner, og finne trøst og heling i det indre univers.  

Gulli arbeider med balansekunst, trylling, og opp mot 50 rockeringer samtidig i denne forestillingen. 

Gulli1.jpg