OM OSS


artister

Sonia Loinsworth Foto: Lasse Berre

Sonia Loinsworth Foto: Lasse Berre

 
Foto: Gene Schiavone

Foto: Gene Schiavone

 
Foto: Tobias Hohle Aasgaarden

Foto: Tobias Hohle Aasgaarden

Solfrid Molland Foto: Hielke Gerritse

Solfrid Molland Foto: Hielke Gerritse

 

Sonia Loinsworth er gründer bak og leder av Barnas Musikkteater. 
Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 30 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner.

Hun har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 album med internasjonal distribusjon.

Sonia har gjennomført nær 1000 konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang, samt jazz-improvisasjon. 

Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.
Hun er også forfatter av sakprosa og har utgitt 2 bøker.

 

Julie Schartum Dokken er klassisk ballettdanser, utdannet fra kunsthøyskolen i Oslo, og er en av Barnas Musikkteater's hovedartister i barnehageåret 2020-2021. 

Hun har danset hele sitt liv, og har i en ung alder nådd å fullføre både Bachelor og en etterutdanning i klassisk ballett. Julie har hatt en aktiv yrkeskarrière i mange år som danser, koreograf og underviser for barn helt ned i 2 års alder, samt for unge voksne i klassisk ballett. Hun arbeider som freelancer og har deltatt i mange danseproduksjoner innen et bredt kunstnerisk spekter. 

Julie representerte Norge i Eurovision Young Dancers i 2013, som 18-åring. Det er som Eurovision Song Contest…. for dansere! 

Julie holder et høyt nivå i klassisk ballett på tåspiss-sko, innen moderne dans, og gjør også andre genre-uttrykk. Hun skaper i disse dager en vakker og spennende danseforestilling bygget på et nyskrevet eventyr for Barnas Musikkteater. 

 


Gulnigar Naman
er balanse-akrobat på høyt nivå fra Ürümqi, en autonom stat i Kina. Ürümqi betyr «fagert beite» og kulturen i området er preget av mongolske tradisjoner. 

Hun heter Gulnigar Naman men kalles bare «Gulli» i Norge. 
Gulli jobber både med balanse, dans, akrobatikk, og er også flink med manipulasjonsmagi og arbeid med barn. 

Hun balanserer kandelabre med blomster i på kroppen mens hun utfører balansekunst, og kan holde opptil 50 rockeringer i bevegelse samtidig.  

Gulli har gjort seg bemerket som akrobat og balansekunstner i Norge, og kom til semi-finalen i Norske Talenter i 2014. Gulli deltok i Norske Talenter igjen i 2019, og fikk “gullbillett” rett til semifinalene etter sin balansekunst opptreden. 


 

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk – et toneunivers som inspirerer henne som musiker og komponist.

På reise som gatemusikant med sitt røde trekkspill i Europa, lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk. Denne musikken ble utgitt på to CD-er: Katedral for Tapte Drømmer (2011) og Musikken er mitt fedreland (2014) og Forvandling (2016). Her setter hun et musikalsk og poetisk lys på roma, den største minoriteten i Europa. Molland er utdannet klassisk pianist fra Østlandets Musikkonservatorium. I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris.

 

Rémi Lebocey (Limoges, Frankrike) begynte å følge workshops og kurs innen teater, klovn og sirkus i en alder av 11. Han turnerte med amatørgateteaterkompanier hver sommer i Frankrike, Spania og Italia til han var 18. Fra 19-22 års alder jobbet Rèmi som direktør for et prosjekt med barn og tenåringer.

Fra 2009 fulgte han akrobatikk- og dansekurs i Paris, hvoretter han studerte ved Circus School of Lyon.

Etter det valgte Rémi Codarts/Rotterdam Circus Arts (sirkusutdanning på høyskolenivå i Nederland), hvor han spesialiserte seg i sjonglering og gulvakrobatikk.

I løpet av sitt tredje år fikk han praksisplass i dansekompaniet DWR/André Gingras og turnerte i forestillingen Codex i Nederland. Denne opplevelsen introduserte ham til en ny måte å bevege seg på, inspirert av freestyle-disipliner og kampsport.

Fra 2016 til 2018 var han en av de 5 akrobatene til selskapet Pile en Face, som turnerte i de nederlandske, tyske og engelske sirkusfestivalene.

Siden 2018 har han bodd i Catalunia , Spania hvor han gir workshops og klasser med gulvakrobatikk og sjonglering.

 

Paula Pinto (Montevideo, Uruguay, 1987). Etter å ha tatt ferdig utdanning i kommunikasjonsvitenskap og jobbet mest som assisterende regissør i TV-reklamer, førte nysgjerrigheten henne til gruppedynamikk og de forskjellige måtene å kommunisere på i samfunnet gjennom kroppsliggjøring og kunst. Hun ble forelsket i sirkus og akroyoga.

I 2015, ved siden av studiene i yoga og acroyoga, begynte hun å ta klasser i luftakrobatikk og opptrådte senere som luftakrobat. I 2016 ble hun acroyoga-lærer og begynte å reise verden rundt som gateartist mens hun holdt acroyoga-workshops.

Under sin første reise til Europa opptrådte hun med Charivari Circo langs de små landsbyene på vestkysten av Italia og fortsatte en reise med en duo av partnerakrobatikk i ett år til. I løpet av denne tiden trente hun på forskjellige sirkusskoler (Flic, Le Lido, Lyon, Piste d'Azur) og treningssentre (La Central, La Grainerie, Cronopis).

I 2019 bestemte hun seg for å bli i Europa og begynte å jobbe med det franske selskapet - Les Hommes Sensibles - som hun turnerte med i Frankrike og til Ficho-festivalen i Mexico, hvor hun co-regisserte og opptrådte i et gallashow.

Scenekunstverdenen og formidlingskarrieren viste seg å møtes i hennes vei. Hun fortsatte arbeidet med to andre franske sirkuskompanier (Cie. La Bobêche og Cie. Débilemmental).

Siden 2020 har hun bodd i Barcelona. Hun gir jevnlige akroyogatimer i Cronopis espai de Circ, et kollektivt rom hun er aktivt en del av, hvor hun også trener og tar partnerakrobatikktimer som en duo med Rémi.

I 2021 turnerte Paula i Spania med gateforestillingen «Buscando el norte» som en klovne-vertikalist-objektmanipulasjon, i duo med Blanca Canela.

 

i kulissene

Det er mange mennesker involvert bak scenen og i kulissene for at vi skal kunne levere 500 forestillinger til barn over hele Norge per år. Korona-pandemien har dessverre tvunget oss til å redusere antall samarbeidspartnere, men vi håper det normale livet nå kommer tilbake, slik at vi langsomt kan bygge Barnas Musikkteater tilbake til det vi var før pandemien.

Pamela.jpg
Thomas.jpeg

Pamela Hiley er Norges største kapasitet innen Taiji, og driver Norsk Taiji Senter i Oslo. Hun har undervist nordmenn i Taiji i mer enn 30 år, og har hentet inn store internasjonale kapasiteter på feltet til Norge. I tillegg reiser hun jevnlig med grupper fra Norge til Kina, Taiji’ens hjemland, og til Bhutan.

Barnas Musikkteater har samarbeidet med Norsk Taiji Senter om åpne forestillinger for barn på senteret hvert semester siden begynnelsen i 2015. Forestillingene og konsertene støttes av Oslo Kommune, og er et gratis tilbud til barnehagene.


Thomas Hjørnet

er magister i litteraturvitenskap fra Københavns Universitet. Han beskjeftiger seg hovedsakelig med forlagsarbejde og annet tekstrelatert arbeid.

Thomas er vår sekretær på digitale oppgaver, og dessuten en trollmann når det gjelder å finne løsninger og slukke branner på verdensveven.





Hielke Gerritse

vokste opp i Nederland. Han studerte foto og videojournalistikk i Zwolle (NL) og bodde 6 år i Berlin hvor han jobbet i filmbransjen og som frilans fotograf for diverse oppdragsgivere.

Hielke er vår fotograf på forestillingene og har tatt de fleste av bildene i Barnas Musikkteater. Han har bodd i Oslo siden 2011.