Den magiske Klangen er en ny konsertforestilling fra Sonia Loinsworth


Åpne konserter på Sørlandet Kunstmuseum for små barnehager i Kristiansand 10. og 11. September.
Gratis billetter bookes her.


Musikkforestillingen bygger på fortellingen om spillemannen som går fra dør til dør og banker på,
 for å få noe mat og drikke. De som slipper ham inn, får en fantastisk musikkopplevelse idet han trekker opp usynlige instrumenter av ryggsekken. 

Sonia synger og spiller på C-fløyte og Tibetanske Syngeskåler i forestillingen, og tryller frem magiske og usynlige instrumenter sammen med barna, som de lærer å spille på, sammen med sangen. 

«Alle mennesker har en usynlig ryggsekk med usynlige instrumenter i, men det er ikke alle som vet at de har det.» Temaet bygges opp som en musikalsk-fortellermessig forestilling. Underliggende er det også en invitasjon til barn som har det vanskelig til å kunne invitere frem de indre helende krefter. Når man spiller i det usynlige instrumentet, skyller lyden gjennom vanskelige følelser og man blir hel og glad igjen. Den bygger på fortellingen og musikkens arketypiske kraft, slik eventyrene har gjort til alle tider.  

Sonia har spilt over 500 ganger i norske barnehager, til veldig fine tilbakemeldinger fra barn og voksne. Denne forestillingen bygger videre på den musikalske interaksjonen med barna. Sangene er nyskrevne til forestillingen.

Barnehagen som har denne konserten på besøk får fri tilgang til E-læringsprogrammet Sang og Musikk i Barnehagen for samtlige ansatte. (Verdi Kr. 4 950,-)

Tilbys som konsert til barnehagen høsten 2019


Pris:
 Kr. 4 500, inkluderer alle kostnader ved turnè.
*Prisen gjelder barnehageturnèer med 3 forestillinger per dag.
Spør om pris til festivaler/kulturhus/bibliotek her.

Aldersgruppe: 1-6 år
Varighet: 35 minutter
Opprigg: 30 minutter     Nedrigg: 30 minutter

Tekniske krav: Rydd det største rommet dere har i barnehagen. Sonia trenger 2x2 meter i den brede enden av rommet - barna sitter i halvsirkler begynnende 2 meter fra kunstneren. Et stødig bord, på størrelse med en kontorpult for voksne.


Sonia Loinsworth har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner. Akkompagnert av kun en indisk tamboura eller krystallskåler av kvarts har hun gitt en rekke konserter i inn- og utland til svært positive tilbakemeldinger i media og fra publikum. Sonia har også gjennomført mange konsertserier og over 600 konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang; solo og sammen med Tabla-virtuosen Jai Shankar, samt i Emanuel Vigeland museum i Oslo.

Sonia Loinsworth: sang og krystallskåler av kvarts. Foto: Hielke Gerritse

Sonia Loinsworth: sang og krystallskåler av kvarts. Foto: Hielke Gerritse

REFERANSER fra tidligere konserter

"Takk for at du ga barna våre spennende og fantastiske sanseinntrykk. Våre tradisjonelle barnesanger formidlet du på en ny og annerledes måte. Du "fanget" barna sin oppmerksomhet og ga dem en flott opplevelse." Hilsen Kari Anne Ryttvad, Læringsverkstedet barnehage Søreidtunet, Bergen

"Magisk og stemningsfylt konsert. Rommet ble fort fylt med nysgjerrighet og krystalltoner. Konserten viser barna en annen side av tradisjonell musikk; det er viktig! Takk for en flott konsert." Hilsen Espira Eventyrskogen Barnehage, Bergen

"Takk for en fin og annerledes opplevelse! Det var spennende å høre alle de fine, rare og litt spesielle lydene og musikken vi kan lage med munnen og kroppen vår! Fint at det var kjente sanger på en helt ny måte. Hjertelig takk!" Hilsen Espira Steinsviken barnehage, Bergen

"Barna blir tatt med inn i klangen av musikken. Det er ikke bare ordene i sangen, men noe dypere. Det magiske i konserten gir barna et nytt univers å oppleve. Å få være deltagende publikum
gir masse til både barn og voksne."
Læringsverkstedet Midtunbråtet Bergen, Do-Re-Mi barnehage

se alle forestillinger her