Ville Fugler: Et magisk eventyr basert på rom-befolkningens sagn til barnehager i Norge

Forestillingen "Ville Fugler" tar barna med på en fargerik og livlig reise tilbake til en tid der sigøynere var ville fugler som svevde fritt i himmelen. Inspirert av et gammelt sigøyner-eventyr, inviterer kunstneren Cecile Joseph publikum inn i en verden av musikk, dans og fantastiske kostymer.

Historien begynner med sigøynernes bekymringsløse liv som ville fugler, men alt forandrer seg da de ser noe som fascinerer dem på jorden. De bestemmer seg for å komme nærmere for å utforske, og der møter de tamme fugler pyntet i strålende kostymer og juvelbelagte smykker. Fasinert av det de ser, blir de tiltrukket og bestemmer seg for å bli. De lærer seg å danse med kostymene og smykkene, men oppdager snart at de har mistet evnen til å fly høyt.

Gjennom Ceciles kunstneriske uttrykk blir historien levendegjort, og barna blir tatt med på en reise fylt av rytmiske danser og livlige kostymer. Forestillingen vekker til live musikken, dansen og verdiene til sigøynerfolket, som er nomader forelsket i frihet og store åpne rom. Barna blir ikke bare tilskuere, men aktive deltakere som blir invitert til å danse sammen med Cecile og oppleve den magiske feiringen.

Cecile Joseph er en talentfull kunstner, opprinnelig fra Frankrike og bosatt i Paris.
Hun har en imponerende dansebakgrunn og er trent i jazzdans både i New York og Frankrike av Matt Mattox. Som tenåring ble hun med i hans selskap og har siden strålt som solist i selskapet Romano Atmo i over 10 år. Cécile er også en dyktig koreograf og har vært en sentral deltaker i flere anerkjente musikk- og dans orkester i denne stilarten.

Forestillingen tar oss med tilbake til en magisk tid, inspirert av et gammelt sigøyner-eventyr.

Historien forteller om sigøynernes tidligere liv som ville fugler, fritt svevende i himmelen. Men alt endret seg den dagen de så noe fascinerende på jorden og bestemte seg for å utforske nærmere. De møtte tamme fugler, pyntet i strålende kostymer og juvelbelagte smykker. Fascinerte av det de så, ble de ville fuglene tiltrukket og ble en del av menneskenes verden. De lærte seg å danse med kostymene og smykkene, men da tiden kom for å fly tilbake til sydligere strøk, var de fanget av de tunge klærne og juvelene. De mistet evnen til å fly høyt.

Gjennom Ceciles kunstneriske uttrykk vil vi bli tatt med på en reise gjennom tradisjonell dans, livlige kostymer og en musikkglede som smitter over på både små og store. Historien vil vekke til live musikken, dansen og de verdifulle elementene i sigøynerkulturen, som er fylt med kjærlighet til frihet og store åpne rom. Gjennom fargerik dans og fantasifulle kostymer vil barna bli inviteres til å delta i denne festlige feiringen.

Barna i barnehager over hele Norge har allerede hatt gleden av å oppleve "Ville Fugler". Tilbakemeldingene har vært strålende, og vi ønsker å takke alle barnehagene som har deltatt og gitt oss verdifull tilbakemelding. Forestillingen har vært en magisk fest av musikk, dans og farger, og barna har aktivt deltatt og latt seg rive med av Ceciles bevegelser og musikkglede.

Her er noen av tilbakemeldingene vi har fått:

  • "Takk til Cécile for et fantastisk musikkteater: en fest i musikk, dans og farger. Barna (3-6 år gamle) danset med, smilte, pekte og kopierte dansebevegelsene til Cécile. Hennes dans og musikkglede smittet over på oss. Jeg vil gjemme dette sigøynereventyret i mitt hjerte!" - Slettheia Barnehage, Kristiansand.

  • "Fin blanding mellom forestilling og interaksjon. Fengende, fine bevegelser. Vi ble dratt inn i historien. Veldig fint visuelt, og spennende å se på. Det var en annerledes opplevelse. Vi var veldig fornøyd med forestillingen." - Tunballen Barnehage, Kristiansand.

  • "En nydelig forestilling! Barna fulgte godt med.
    Passet godt for alle barna i barnehagen. Fint at det både er observasjon og deltagelse. En vakker historie, og en meget, meget dyktig historieforteller gjennom dansen." - Klosterskogen Barnehage, Skien.

  • "Tusen takk for et vakkert og underholdende show!
    Barnas satt som tente lys, og vi er kjempetakknemlige for et flott kulturelt innslag av høy kvalitet. Dette kan vi jobbe videre med." - Hausland Barnehage, Fevik.

Vi er glade for å se hvordan "Ville Fugler" har berørt barna og skapt uforglemmelige øyeblikk i barnehagene. Det er vår glede å kunne tilby denne kulturelle opplevelsen, og vi ser frem til å dele den med flere barn og barnehager over hele Norge.

Book denne forestillingen til barnehager på østlandet til høsten