Dere skal snart ha forestilling eller konsert i barnehagen.


Her er veiledningen som hjelper barnehagen å forberede seg best mulig til forestillingen.

 
Tidspunktet dere har mottatt gjelder forestillings-start. Kunstneren kommer ca. 30 minutter før for oppsett av forestillingen, og trenger rommet alene til forberedelser. Diego trenger en stikk-kontakt, og klarer resten selv.

Sonia trenger et stort eller 2 alminnelig skrivebord-størrelse bord til instrumenter. Se foto nedenfor.

Oppsett_Klangen.jpg1.    Definer sitteplasser

Sett barna i “sirkus-manesje” oppsett. Barna sitter på gulvet foran, på små puter eller krakker i rekkene bak, så stoler og tilslutt på bord/krakker hvis mange barn. Bland aldersgruppene! La 1-åringene sitte litt på siden så de lett kan tas ut hvis det blir litt skummelt. Bland 2-5 åringene i publikum.
Det betyr mye for nærværet og innlevelsen at barn og voksne sitter godt og kan hengi seg til den spennende fortellingen.


2.   Tydelige rammer

Stillhet rundt spillestedet. Informer alle ansatte om hva som foregår, og at praktiske gjøremål som kan ta oppmerksomheten bort fra forestillingen utsettes til etterpå. Barna er sensitive og reagerer på måten de voksne er tilstede på. La vær samtaler og kikking i mobiltelefoner under forestilling. Full fokus mot “scenen” og det som foregår der.


3.   Foto og filming

Dere er velkommen til å ta bilder og legge ut på sosiale medier/barnehagens nettside. La 1 person ta bildene, så resten av de voksne kan fokusere på forestillingen. Mange fotografer forstyrrer forestillingen.
Film: Dere kan filme deler av forestillingen for privat visning til foreldrene. Det er ikke tillatt å legge ut film-klipp offentlig. Det er strenge regler rundt rettighetene til musikk og annet innhold i forestillingen.


Vi i Barnas Musikkteater ønsker små og store en eventyrlig opplevelse!