Sommerkonserter i Kristiansand

Sonia Loinsworth har gitt over 500 konserter for barnehagebarn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse.

Sonia Loinsworth har gitt over 500 konserter for barnehagebarn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse.

Før sankthans skal Barnas Musikkteater holde 40 konserter for barnehager i regionen. Konsertene er støttet av Sparebankstiftelsen SR-bank.

– Det er utrolig hyggelig å være ute i Kristiansandbarnehagene med konserter igjen. Barnehagene uttrykker takknemlighet over gaven, og en lettelse over å slippe å skulle reise ut, men i stedet få kunstopplevelsen til barnehagen, forteller Sonia Loinsworth, daglig leder i Barnas Musikkteater.

Loinsworth skal spille konserten «Diamantene i hjertet», som er en interaktiv konsertopplevelse, og skal spilles for hele barnegruppen fra 1 til 5 år.

Noen av de mest kjente barnesangene synges i konsertform og sammen med barna. Sangene holdes i et enkelt tonespråk, med noen mer avanserte musikalske variasjoner innimellom. Underveis blir konserten mer interaktiv og barna lærer både om flerstemt sang, improvisasjon og rytmisk lek, samt helt nye måter å lage lyd og musikk på.

Loinsworth tar utgangspunkt i de kjente barnesangene,og fletter inn overtonesang, inspirasjon fra indisk og arabisk musikk, jazz-improvisasjoner og vokalidealer fra Himalaya-regionen. Hun spiller på tre syngeskåler av kvarts, som skaper en unik klangbase for musikken.

– Barnehagene får i etterkant tilgang til e-læringsprogrammet «Sang og Musikk i barnehagen», så de kan arbeide videre med musikalsk og rytmisk improvisasjon på nye måter. Slik varer effekten av konsertopplevelsen lenger, sier Loinsworth.

a.jpg