Mottar millionbeløp til forestillinger i Kristiansands barnehager

Gulli1a.jpg

Barnas Musikkteater mottar en million kroner til forestillinger for Kristiansands barnehager fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. Prosjektet går over to år, og gir konserter og akrobatikkforestillinger til samtlige barnehagebarn i byen. 

Gaven ble overrakt etter en forestilling med Balansekunstneren Gulli på Eplehagen Barnehage 28. Mai.

–      Dette er en fantastisk gave til byen. Praktisk sett går den til Barnas Musikkteater, men reelt sett går den til alle barn i Kristiansand’s barnehager, sier Sonia Loinsworth, leder og kunstner i Barnas Musikkteater.

Barnas Musikkteater er Norges største tilbyder av forestillinger til barnehagen. Vi spiller 500 forestillinger per år for 30 000 barn til barnehager i hele Norge, og har 6 artister i kunstnerstallen. Kunstnerbedriften bruker profesjonelle kunstnere på et høyt kunstnerisk nivå, som samtidig er flinke til å være i kontakt med små barn. Den drives fra Kristiansand.

Musikkteateret tilbyr konserter og forestillinger innen akrobatikk, sjonglering og nysirkus. Barnehagene tilbys også E-læringsprogram for personalet i arbeid med Sang og musikk i barnehagen. 

Barnehagene har en stram økonomi, og det er langt fra alle som har råd til å kjøpe inn forestillinger. Det offentlige kulturtilbudet til barnehagene kommer sjelden og tilbys kun til noen barnehager. Det finnes tilbud på kunstinstitusjonene i sentrum, men det å reise langt med store barnegrupper er altfor krevende for både store og små. De fleste av barnehagene bruker derfor ikke tilbudene i byen, mens de som bruker dem tar med små grupper barn ad gangen. Dette er derfor en svært kjærkommen gave til barnehagene i Kristiansand.

–      Våre forestillinger koster godt under halv pris av det offentlige tilbudet per kunstnermøte per barn. Det gjør at vi når alle barehagebarn i byen med forestillinger i 2 år og kan tilby E-læringsprogram for de voksne i tillegg for en million, sier Loinsworth.

Gulli2.jpg