Barnas Musikkteater runder 2000 forestillinger

Artistene i Barnas Musikkteater spiller forestillinger innen musikk, teater, sjonglering og balansekunst Foto: Hielke Gerritse og Tobias Hole Aasgaarden

Artistene i Barnas Musikkteater spiller forestillinger innen musikk, teater, sjonglering og balansekunst Foto: Hielke Gerritse og Tobias Hole Aasgaarden

Siden oppstarten i januar 2015 har Barnas Musikkteater levert 2000 forestillinger til 130 000 barn fra Tromsø til Mandal. Dette feires med åpne forestillinger i mai.


I januar 2015 fikk Sonia Loinsworth en impuls om å ta med krystallskåler ut i barnehagen, og synge og spille for de små. Dette førte til etableringen av Barnas Musikkteater.

Fire år senere har åtte artister levert 2000 forestillinger innen musikk, teater, sjonglering og balansekunst til 130 000 barn fra Tromsø til Mandal. 

Barnas Musikkteater er Norges største tilbyder av forestillinger til barnehagen, og er støttet av Innovasjon Norge, Norsk Kulturråd, SkatteFunn, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og mange kommuner.

– Det er jo en fantastisk suksess, men det i seg selv har aldri vært målet. Visjonen handler om å nå flest mulig små barn med kvalitetsopplevelser innen scenekunst som de kan leve seg inn i og inspireres av i sin egen kreative utfoldelse, sier Sonia Loinsworth, daglig leder og gründer av Barnas Musikkteater. 

4. og 5. mai kan du oppleve Balansekunstneren Gulli og glass i mange ulike former og farger på Hadeland Glassverk.  Les mer her
 

– Det blir en spennende oppdagelsesferd inn i glassblåserens verden for barna, og de kan se akrobatikk fra vår artist fra Urumqi, sier Loinsworth.

Gulli.jpg