Barnas Musikkteater har skapt en forestilling de håper særlig vil nå barn som har det vanskelig - ny artikkel på Barnehage.no

Sonia Loinsworth i en tidligere konsert i barnehagen. Foto: Hielke Gerritse

Sonia Loinsworth i en tidligere konsert i barnehagen. Foto: Hielke Gerritse


I 2018 ble Sonia Loinsworth og hennes kolleger ved Barnas Musikkteater oppmerksom på at om lag ti prosent av barn utsettes for en eller annen form for vold, overgrep eller omsorgssvikt.

– Det er et sjokkerende tall, og det er vanskelig å forstå at det står så dårlig til i det psykososiale miljøet så mange steder i et moderne land som Norge, sier Loinsworth.

Hun er sanger og daglig leder ved musikkteateret som produserer konserter, teater- og balansekunstforestillinger for barnehagebarn.

– Vi spiller for 30 000 barn mellom Tromsø og Mandal hvert år. Siden 91 prosent av norske barn går i barnehage møter vi allerede utsatte barn. Spørsmålet vi har stilt oss er derfor: Hva kan vi som kunstnere bidra med inn til en så vanskelig hverdagssituasjon for disse barna, og gjøre det på en måte som gjør forestillingen interessant for alle barn vi møter i barnehagen?

Det å bygge på det arketypiske formatet i historiefortellingen og i denne forestillingen la musikken spille seg ut derfra, ble svaret. Eventyrene har til alle tider hatt arketypene med som det gode, det onde, visdomsskikkelsen, hjelperen og så videre. Vi bygger videre på disse elementene i forestillingen, sier Loinsworth.

Les hele artikkelen på Barnehage.no her