Den Magiske Klangen - ny konsertforestilling fra Barnas Musikkteater spilles 200 ganger i det kommende barnehageår!

Sonia Loinsworth har gitt 500 konserter for barn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse, B. Fredheim

Sonia Loinsworth har gitt 500 konserter for barn i Norge de siste tre årene. Foto: Hielke Gerittse, B. Fredheim

Kommer til barnehagen i Skien, Arendal, Lillesand, Grimstad og Mandal November 2019. Bestill konsert til barnehagen her


Musikkforestillingen spilles 200 ganger til barnehager fra Mandal til Trondheim i barnehageåret 2019 - 2020. Sonia gleder seg til å komme ut og møte barna igjen med en helt ny konsert.

Musikkforestillingen bygger på fortellingen om spillemannen som går fra dør til dør og banker på, for å få noe mat og drikke. De som slipper ham inn, får en fantastisk musikkopplevelse idet han trekker opp usynlige instrumenter av ryggsekken.

Sonia synger og spiller på C-fløyte og krystallskåler av kvarts i forestillingen, og tryller frem magiske og usynlige instrumenter sammen med barna, som de lærer å spille på, sammen med sangen.

«Alle mennesker har en usynlig ryggsekk med usynlige instrumenter i, men det er ikke alle som vet at de har det.»
Temaet bygges opp som en musikalsk-fortellermessig forestilling. Underliggende er det også en invitasjon til barn som har det vanskelig til å kunne invitere frem de indre helende krefter. Når man spiller i det usynlige instrumentet, skyller lyden gjennom vanskelige følelser og man blir hel og glad igjen. Den bygger på fortellingen og musikkens arketypiske kraft, slik eventyrene har gjort til alle tider.

Sonia Loinsworth har spilt over 500 ganger i norske barnehager, til veldig fine tilbakemeldinger fra barn og voksne. Denne musikkforestillingen bygger videre på den musikalske interaksjonen med barna. Sangene er nykomponerte til forestillingen.

Bilde2.png

REFERANSER fra tidligere konserter

"Takk for at du ga barna våre spennende og fantastiske sanseinntrykk. Våre tradisjonelle barnesanger formidlet du på en ny og annerledes måte. Du "fanget" barna sin oppmerksomhet og ga dem en flott opplevelse." Hilsen Kari Anne Ryttvad, Læringsverkstedet barnehage Søreidtunet, Bergen

"Magisk og stemningsfylt konsert. Rommet ble fort fylt med nysgjerrighet og krystalltoner. Konserten viser barna en annen side av tradisjonell musikk; det er viktig! Takk for en flott konsert." Hilsen Espira Eventyrskogen Barnehage, Bergen

"Takk for en fin og annerledes opplevelse! Det var spennende å høre alle de fine, rare og litt spesielle lydene og musikken vi kan lage med munnen og kroppen vår! Fint at det var kjente sanger på en helt ny måte. Hjertelig takk!" Hilsen Espira Steinsviken barnehage, Bergen

"Barna blir tatt med inn i klangen av musikken. Det er ikke bare ordene i sangen, men noe dypere. Det magiske i konserten gir barna et nytt univers å oppleve. Å få være deltagende publikum
gir masse til både barn og voksne."
Læringsverkstedet Midtunbråtet Bergen, Do-Re-Mi barnehage