Ønsker å hjelpe barn med å kommunisere vanskelige erfaringer

Gulli Naman Foto: Tobias Hole Aasgaarden

Gulli Naman Foto: Tobias Hole Aasgaarden

Barnas musikkteater setter opp en forestilling for medlemsbarnehager i de store byene som fokuserer på vanskelige utfordringer for barn.

Så mange som hvert tiende barn under 18 år i Norge er utsatt for overgrep elle grov omsorgssvikt (Kilde:Minos). Vi møter dem i barnehagen, men vet jo ikke hvem de er, forteller daglig leder i Barnas musikkteater Sonia Loinsworth.

Vi setter opp en forestilling som  er bygget over klassisk arketypiske størrelser som skyggen (de skumle mennene), og visdoms-skikkelsen og hjelperen (virvelvinden), sier Loinsworth.

Gulli er balanse-akrobat på høyt nivå fra Ürümqi, en autonom stat i Kina, og har spesialsydd denne forestillingen for Barnas Musikkteater. Det vil være en sirkusfortelling for barn med rockeringer og nyskrevet eventyr.

Eventyret spinnes rundt en fiktiv fortelling om Gulli’s reise fra Urumqi til Norge, som hun forteller delvis selv, og delvis over høyttaler med en norsk fortellerstemme. Virvelvinden har noen kriterier for å ta henne med, og barna må hjelpe henne med å få til det han ber om, før hun kan bli med på reisen til Norge. Beskyttet av rockeringene kunne hun reise gjennom luften uten å bli skadet eller falle ned, og fly som en sky gjennom luften.

Dette blir en spennende scenisk forestilling og samtidig en hjelp for små barn til å kunne kommunisere vanskelige følelser med en voksen i etterkant. Så små barn kommuniserer ofte non-verbalt, gjennom tegning, kroppsuttrykk eller i leken. Barnas Musikkteater samarbeider derfor med en barnepedagog om utvikling av faglig materiell barnehagen kan bruke i etterkant av forestillingen.

Forestillingen kommer til medlemsbarnehagene i de store byene i barnehageåret 2018-2019.