Foreldre: Syng med barna!

Skjermbilde 2019-09-27 kl. 00.37.20.png

– LÆR SANG OG NÆRVÆRSTRENING MED BARNET DITT I ET PEDAGOGISK OG BRUKERVENNLIG PROGRAM.

Programmets innhold


Sang og musikk har mange effekter på oss mennesker,
og virker svært gunstig på barns utvikling.
Sang utløser “lykkehormoner” i hjernen og demper stress-hormonene. Den styrker følelsen av mestring, er effektfullt i språklæring, og styrker den delen av hjernen som brukes til å regulere impulshandling og kunne ta gode og reflekterte valg.

Mange voksne er sjenert for å synge. 

Programmet «Syng med barna» inviterer deg til å gå gjennom denne sjenansen med enkle og effektfulle verktøy, og tilbyr sangerens verktøykasse for ikke-sangere, sammen med nærværstreningProgrammet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk, og vil lære mer.

Programmet består av 20 videofilmer med instruksjon til hvordan du får fin klang i din egen stemme, og hvordan du kan bruke sangerens verktøykasse til å lære og synge, og hvordan du synger med barnet ditt.

Det inneholder 14 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer, med og uten sang (vokal) - som du kan bruke når du synger med barnet ditt.

MELD DEG PÅ KURSET HER


Dette er en gave til deg og barnet ditt som vil vare i lang tid fremover. 

  • Sang utløser endorfiner, såkalte “lykkehormoner” i hjernen

  • Sang demper stress-hormonet kortisol

  • Sang styrker følelsen av mestring og samspillet mellom foreldre og barn

  • Sang er en av de beste måtene for barn å lære norsk på

  • Sang beroliger og gir barnet ditt trygghet

Meld deg inn nå, og begynn med øvelsene allerede i dag. Du kommer langt med 10 minutter hver dag eller flere dager per uke.

Children music8.jpeg


VIDEOSERIEN INNEHOLDER ET SPEKTER INNEN MUSIKALSK TRENING OG LEK MED BARN INNEN FØLGENDE TEMA:


• Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

• Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

• Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

• Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

• Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden. For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.