Barnas Musikkteater utvider til Tromsø og blir landsdekkende

Sjongleringskunstner Diego Belda. FOTO: Hielke Gerritse

Sjongleringskunstner Diego Belda. FOTO: Hielke Gerritse

Vårens turnèstart i Barnas Musikkteater er rett rundt hjørnet. Sjongløren Diego Belda skal spille 150 forestillinger for rundt 10 000 barn fra Tromsø til Mandal.

Det er første semester vi utvider turnèene til å omfatte Troms Fylke, og nå blir vi reelt en landsdekkende turnèorganisasjon. 

Det blir spennende. Norge er jo et langstrakt og komplekst land å turnere i. Bonusen ligger i noen helt fantastiske naturopplevelser for kunstnerne underveis, og selvfølgelig i møtet med små barn i så mange ulike sub-kulturer som landet vårt består av. 

150 forestillinger på 3 måneder er en stor prestasjon, og Diego er klar for oppgaven. Han er en rutinert og meget dyktig artist, som har lang erfaring med å spille forestillinger for små barn. 

"Svært fin forestilling. Passet både for små (1-2) og store (3-6) barn. Visuelt sterkt. Diego er svært flink til å ta med barnas innspill. Det er plass både til stille undring og deltagende jubel. Mye glede og tilstedeværelse! Voksne og barn likte forestillingen kjempegodt. Denne forestillingen kan vi sterkt anbefale."

Kristin Nyberg, Kulturparken FUS Barnehage

Diego Belda er født i Chile og har bodd i Norge siden 6 års alderen. Han har vært lidenskapelig opptatt av sirkus-verdenens muligheter siden tenårene.

Diego har gjennomført mange forestillinger, kurs og oppdrag sammen med Flaks Sjongleringsgruppe. Han har gitt soloforestillinger, jobbet for kulturskoler og diverse kulturhus og festivaler, og spilt ildforestillinger. Han har også samarbeidet med en lang rekke teater/sirkus-grupper og musikere.