Syng med barna!

– lær sang og nærværstrening med barnet ditt i et pedagogisk og brukervennlig program.

Hvorfor skal man synge med barna?


Sang og musikk har mange effekter på oss mennesker,
og virker svært gunstig på barns utvikling.
Sang utløser “lykkehormoner” i hjernen og demper stress-hormonene. Den styrker følelsen av mestring, er effektfull i språklæring, og styrker den delen av hjernen som brukes til å regulere impulshandling og kunne ta gode og reflekterte valg.

The Washington Post melder at en av de største vitenskapelige studier i musikkens virkning på hjernen har funnet noe slående: Musikalsk trening påvirker ikke bare din musikalske evne - det gir store fordeler til den emosjonelle og atferdsmessige modningen hos barn. Les hele artikkelen her

Mange voksne er sjenert for å synge. 
For 50 år siden sang “alle”. Nå omgir vi oss med velprodusert studio-lyd i alle kanaler, og sånn lyder det ikke når man selv synger. (Sånn lyder det heller ikke når artistene synger i dusjen, men det tenker man ikke på.)
I tillegg har program som “Stjernekamp”, “Idol” og “X Factor” omgjort sang og musikalsk utøvelse til en sportsgren: en prestasjon på noen få minutter som skal bedømmes i lang tid etterpå. Det gjør at mange får prestasjonsangst av å skulle synge.

For barnet er lyden av mamma og pappa’s stemme viktigere enn noen annen lyd. Det er enkelt med noen få øvelser å oppnå en fin klang i alle stemmer - ikke så du blir operasanger - men slik at du kan synge for og etterhvert med barnet ditt. Den positive effekten vil vare lenge og prege barnets liv.

Programmets innhold

Programmet «Syng med barna» inviterer deg til å gå gjennom denne sjenansen med enkle og effektfulle verktøy, og tilbyr sangerens verktøykasse for ikke-sangere, sammen med nærværstreningProgrammet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk, og vil lære mer.

Programmet består av 20 videofilmer med instruksjon til hvordan du får fin klang i din egen stemme, og hvordan du kan bruke sangerens verktøykasse til å lære og synge, og hvordan du synger med barnet ditt.

Det inneholder 14 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer, med og uten sang (vokal) - som du kan bruke når du synger med barnet ditt.

0. Children music6.jpg


Videoserien inneholder et spekter innen musikalsk trening og lek med barn innen følgende tema:


• Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

• Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

• Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

• Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

• Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden. For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.

DenMagiskeKlangen_BarnasMusikkteater .jpg

Dette er en gave til deg og barnet ditt som vil vare i lang tid fremover. 

  • Sang utløser endorfiner, såkalte “lykkehormoner” i hjernen

  • Sang demper stress-hormonet kortisol

  • Sang styrker følelsen av mestring og samspillet mellom foreldre og barn

  • Sang er en av de beste måtene for barn å lære norsk på

  • Sang beroliger og gir barnet ditt trygghet

Meld deg inn nå, og begynn med øvelsene allerede i dag. Du kommer langt med 10 minutter hver dag eller flere dager per uke.

sonia.jpeg


OM KURSLEDER

Sonia Loinsworth er gründer bak Barnas Musikkteater. Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner.

Sonia har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 CD-plater.

Sonia har gjennomført flere hundre konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang, samt jazz-improvisasjon. 
Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.

 

se alle forestillinger her