Diamantene i hjertet – en magisk konsert til barnehagen


Noen av de mest kjente barnesangene synges i konsertform og sammen med barna.
Barna både lytter og synger med. Sangene holdes i et enkelt tonespråk, med noen mer avanserte musikalske variasjoner innimellom.

Underveis blir konserten mer interaktiv og barna lærer både om flerstemt sang, improvisasjon og rytmisk lek, samt helt nye måter å lage lyd og musikk på. 

Sonia tar utgangspunkt i de kjente barnesangene, og fletter inn overtonesang, inspirasjon fra indisk og arabisk musikk, samt vokalidealer fra Himalaya-regionen. 
Hun spiller på 3 syngeskåler av kvarts, som skaper en unik klangbase for musikken. 

Barnehagen får tilsendt et knippe sanger som kan øves i sangstunden før Sonia kommer, slik at barna kan synge med underveis i konserten. Konserten er også en fin opplevelse hvis man ikke har anledning til dette.

Konserten er spilt over 300 ganger i norske barnehager, og får veldig fine tilbakemeldinger. Se referanser nedenfor.

Tilbys som konsert til barnehagen våren 2019


Pris:
 Kr. 4 500, inkluderer alle kostnader ved turnè.
*Prisen gjelder barnehageturnèer med 3 forestillinger per dag.
Spør om pris til festivaler/kulturhus/bibliotek her.

Aldersgruppe: 1-6 år
Varighet: 35 minutter
Opprigg: 30 minutter     Nedrigg: 30 minutter

Tekniske krav: Rydd det største rommet dere har i barnehagen. Sonia trenger 2x2 meter i den brede enden av rommet - barna sitter i halvsirkler begynnende 2 meter fra kunstneren. Et stødig bord, på størrelse med en kontorpult for voksne.


Sonia Loinsworth har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner. Akkompagnert av kun en indisk tamboura eller krystallskåler av kvarts har hun gitt en rekke konserter i inn- og utland til svært positive tilbakemeldinger i media og fra publikum. Sonia har også gjennomført mange konsertserier og over 300 konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang; solo og sammen med Tabla-virtuosen Jai Shankar, samt i Emanuel Vigeland museum i Oslo.

Sonia Loinsworth: sang og krystallskåler av kvarts. Foto: Hielke Gerritse

Sonia Loinsworth: sang og krystallskåler av kvarts. Foto: Hielke Gerritse

"Dette var en helt unik opplevelse. Vi ble dratt inn i en verden av klanger og nye toner som var inspirerende. Barna ble revet med og var i begynnelsen litt undrende og forventende. Kjente sanger med ny vri var en god måte å koble det kjente med noe nytt! Takk for en flott konsert." Reidun, styrer i Olsvikåsen Kanvasbarnehage, Bergen

"Barna blir tatt med inn i klangen av musikken. Det er ikke bare ordene i sangen, men noe dypere. Det magiske i konserten gir barna et nytt univers å oppleve. Å få være deltagende publikum gir masse til både barn og voksne." Læringsverkstedet Midtunbråtet Bergen, Do-Re-Mi barnehage

REFERANSER

"Takk for at du ga barna våre spennende og fantastiske sanseinntrykk. Våre tradisjonelle barnesanger formidlet du på en ny og annerledes måte. Du "fanget" barna sin oppmerksomhet og ga dem en flott opplevelse." Hilsen Kari Anne Ryttvad, Læringsverkstedet barnehage Søreidtunet, Bergen

"Magisk og stemningsfylt konsert. Rommet ble fort fylt med nysgjerrighet og krystalltoner. Konserten viser barna en annen side av tradisjonell musikk; det er viktig! Takk for en flott konsert." Hilsen Espira Eventyrskogen Barnehage, Bergen

"Takk for en fin og annerledes opplevelse! Det var spennende å høre alle de fine, rare og litt spesielle lydene og musikken vi kan lage med munnen og kroppen vår! Fint at det var kjente sanger på en helt ny måte. Hjertelig takk!"
Hilsen Espira Steinsviken barnehage, Bergen

Se alle forestillinger her